Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Styrket indsats på fodbold-fronten er på vej

Der er meget positive erfaringer med at lave fodboldhold for voksne med handicap og særlige behov, og de skal nu bredes ud til børn og unge.

NYHED

Af Arne Ditlevsen | Foto: Rasmus Laurvig

Et nyt samarbejde mellem DBU (Dansk Boldspil Union), Parasport Danmark, Autismeforeningen, ADHD-foreningen og Lev skal nemlig føre til, at der bliver etableret fodboldhold for børn- og unge med særlige udfordringer i almindelige fodboldklubber. Præcis som Fighterholdet fra Randers.

”Det bliver nogle hold, som spænder over flere handicapgrupper. Vores erfaringer fra voksenområdet er, at det fungerer rigtig godt. I øjeblikket er der måske 20 hold rundt om i landet som Fighterne, vi tror på, at potentialet er tifold større,” siger Søren Jul Kristensen, bredde- og teamchef i Parasport Danmark.

Planen er også at få koblet løbende kampe/ stævner på, så holdene får mulighed for at spille kampe. I øjeblikket arbejder DBU og Parasport Danmark på at skaffe sponsorer til projektet. Men det er sikkert, at det bliver sat i gang:

”Det er kun et spørgsmål, om det bliver et formel 1-projekt, eller det bliver et folkevognsprojekt. Vi har allerede 300.000 kroner til at gå i gang med,” siger Søren Jul Kristensen.

Han regner med, at det for alvor kan skydes i gang næste år, men måske bliver det så småt sat i gang allerede efter sommerferien.

Artiklen blev bragt i Lev Magasinet nr. 3 2022

 

Læs også:

Vejen til et sundt liv

Der er omfattende ulighed i sundhed for mennesker med udviklingshandicap. Eksempelvis screenes færre for kræft, og levetiden er generelt kortere. Det er dokumenteret i adskillige undersøgelser. Alt er dog ikke sort – der er positive tiltag i gang, som skal vende udviklingen.  

Ulighed blokerer for et sundere liv

Personer med udviklingshandicap bliver ikke nær så gamle som resten af befolkningen. Blandt andet på grund af mange livsstilsrelaterede sygdomme og dårligere eller ingen behandling. Derfor er det også helt afgørende, at de nye sundhedstjek af voksne for alvor kommer i gang.

Vær aktiv uden at tænke over det

Man kan gå til fodbold, svømning, badminton og alt muligt andet. Men man kan også gøre bevægelse og aktivitet til en integreret del af dagligdagen. Det har man gjort på aktivitetstilbuddet Bakkevænget i Vejle, efter at alle medarbejderne har været på kursus hos Parasport Danmark.

Først står den på fight - så hænger de ud i klubben

Spillerne på Fighterne, et hold med spillere med særlige behov, elsker at komme til træning. Selve det at give den en skalle til træningen er selvfølgelig vigtigt. Men samværet med kammeraterne på holdet og i klubben er næsten lige så vigtigt.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Lev Magasinet 3 2022

- Portræt: Emmy er rollemodel
- Tema: Vejen til et sundt liv
- Særforsorgens øjenvidner: Bundet, tæsket og nedgjort