Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Levs medlemsrådgivning

Lev tilbyder rådgivning til mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende samt til professionelle, som er i kontakt med mennesker med udviklingshandicap. Du skal være medlem for at bruge vores rådgivning.

Lev rådgiver omkring sociale rettigheder og juridiske muligheder i henhold til Serviceloven inden for alle aspekter af livet med udviklingshandicap. Vi rådgiver og vejleder om gældende lovbestemmelser og lovfortolkning og kan henvise til relevante myndigheder, fagpersoner eller organisationer for yderligere rådgivning.

Vær opmærksom på, at rådgivningen udelukkende foregår på telefon og mail, samt at Levs rådgivning ikke erstatter den offentlige rådgivningspligt, som alle offentlige myndigheder i Danmark er forpligtet på at yde.

Telefonrådgivning

Levs telefonrådgivning er åben for medlemmer mandag til onsdag fra kl. 10.00 til 12.00. Telefonnummeret er 8038 0888.

Du kan også sende os en mail på raadgivning@lev.dk. Vær opmærksom på, at mailadressen ikke er sikker, så skriv ikke personfølsomme oplysninger i mailen.

Rådgivningen har lukket 1. maj, Grundlovsdag, 2. Pinsedag og i uge 29. 

Netrådgivning

For at kunne give en bedre rådgivning opfordrer vi til, at man benytter vores netrådgivning. Det giver vores rådgivning bedre mulighed for at forberede sig og vi kan sikre os, at det er den medarbejder, der ved mest om et givent område, der behandler din forespørgsel.

Hjælp til selvhjælp

I Levs rådgivning får vi mange spørgsmål om de samme emner. Måske kan du finde svar på dine spørgsmål her.

Hånd om paragrafferne

Lev har lavet tre pjecer, der giver en kort og overskuelig indførelse i de regler og bestemmelser, der har betydning for mennesker med udviklingshandicap i tre faser af livet: Børn og unge, Overgangen fra barn til voksen og Voksen.

Pårørendeguiden

Du kan ringe til Levs Pårørendeguide og få råd og vejledning fra vores frivillige rådgivere, der ligesom dig er pårørende til et menneske med udviklingshandicap.