Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Min søster - min bror

Min søster, min bror er en indsats, der med konkrete aktiviteter og tiltag skal hjælpe målgruppen af søskendepar med at styrke deres relation i starten af voksenlivet og være medskabende på fællesskaber og netværk søskendepar imellem.På siden her finder du alt om projektet, som er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond

Samvær og fællesskaber for søskendepar

Kernen i projektet er afholdelsen af årlige weekendophold for søskendepar i alderen 20-30 år. I tilknytning til weekendopholdende lanceres løbende forskellige formidlings- og netværksaktiviteter rundt om i landet og online.

De næste 2 weekendophold er allerede planlagt og afholdes i august 2024 og marts 2025 på Slettestrand. Her kan de unge søskendepar være sammen med hinanden om god mad, naturoplevelser, bevægelse, kreative værksteder og meget mere. Se de to weekender og tilmeld dig længere nede på siden.

Oplevelser der styrker relationer og netværk

Fælles oplevelser og aktiviteter skal skabe relationer til andre unge, som de kan spejle sig i. De fælles oplevelser kan også give den søstre og brødre uden handicap et nyt syn på deres søskendes handicap og den kan skabe fundamentet for en relation, der kan blive afgørende senere i voksenlivet, når eksempelvis forældrene bliver ældre og går bort.

Giv en gave, der binder bånd

Kender du et søskendepar, hvor den ene har udviklingshandicap - eller er du selv en del af et? Så giv en gave, der styrker søskendebåndet. Du kan give et gavekort på en af vores søskendeweekender. Du tilmelder og betaler, som hvis du ville have tilmeldt dig selv. Så printer du gavekortet - skriver en personlig hilsen og giver den til dine kære.

Tilmeldingen er som udgangspunkt bindende, men hvis deltagerne skulle være forhindret i at deltage, vil vi selvfølgelig være behjælpelig med en løsning.

Du finder de to søskendeweekender herunder.

Print dit gavekort her

Weekend på Sjælland!

MIN SØSTER, MIN BROR - Levs weekendophold på Musholm for unge voksne søskendepar

30. august kl. 16:00 - 1. september kl. 13:00
Musholm, Musholmvej 100, 4220 Korsør

Weekend i Nordjylland!

MIN SØSTER, MIN BROR - Levs weekendophold på Slettestrand for unge voksne søskendepar

14. marts kl. 16:00 - 16. marts kl. 13:00
Feriecenter Slettestrand, Slettestrandvej 140, 9690 Fjerritslev

Lyt med!

Levs podcast har lavet en række afsnit om det at have en søster eller bror med udviklingshandicap.

Du kan lytte lige her👇

De heldige tvillinger

Den heldige tvilling kalder Mia sig selv. Hun lever et aktivt liv med job, racercykel og kæreste i København, mens hendes søster Camilla bor i et botilbud på Sydsjælland.

Mia har altid følt, at hun var nødt til at prøve det hele og klare det dobbelt så godt som alle andre, fordi hun også skulle gøre det for Camilla, som er født med en alvorlig hjerneskade.

Da de var børn, kunne det godt være pinligt at have Camilla som søster. Men den dag i dag oplever Mia en helt særlig og tæt forbindelse til sin tvillingesøster og er klar til at tage over, når forældrene en dag er væk.

Medvirkende: Mia Eriksen, søster til Camilla, og Gitte Larsen, mor til Camilla og Mia
Tilrettelæggelse og klip: Bille Sterll, journalistik med mere
Musik: Audiojungle

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.

Storebrors dilemma

Asbjørn fik et nyt liv, da han fik arbejde i Rema 1000. Han sagde farvel til mange kilo og medicin mod for højt blodtryk.

Asbjørns storebror Christian følger sin lillebror tæt. De taler sammen i telefon hver dag, og det er Christian, som holder styr på Asbjørns penge. Asbjørn er født med et udviklingshandicap. Han har sin egen lejlighed og klarer sin hverdag selv med hjælp fra sine søskende. En udvikling, som har budt på mange dilemmaer – for Asbjørn og for hans bror.

Medvirkende: Martin Asbjørn og Christian Asbjørn
Tilrettelæggelse og klip: Bille Sterll, journalistik med mere
Musik: Audio Jungle

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.

En rigtig søster

’Jeg bildte mig nogle gange ind, at jeg en dag ville få en storesøster.’

Sådan skriver Nynne i digtsamlingen Glasdøren om at vokse op med en storesøster med Downs Syndrom. For hvad er en rigtig storesøster? Og hvordan er det at være lillesøster, når man altid skal være den store?

I dag føler Nynne sig tæt forbundet med sin søster Lea. Men den følelse foldede sig først ud, da Nynne som voksen tog mod til sig og begyndte at besøge sin søster på egen hånd.

Medvirkende: Nynne Billesbølle Tworek, Eva Billesbølle Tworek
Tilrettelæggelse og klip: Bille Sterll, journalistik med mere
Musik og effekter: Audio Jungle og Freesound.org

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.

Læs Nynnes klumme:

Nynne Billesbølle Tworek er søster til Lea med Downs syndrom og autisme. Nynne har i en række Lev Magasiner bidraget med klummer med betragtninger fra en søskende.

Dem kan læse lige her👇