Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgning ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Alle nyheder

NYHED

Levs høringssvar om nye magtanvendelsesregler

Lev har i dag sendt sit høringssvar om de nye magtanvendelsesregler. Svaret er meget kritisk, og slår fast at forslaget indebærer en stor risiko for mere magtanvendelse, mere tvang og flere indgreb over for mennesker med handicap i botilbud. Lev opfordrer i høringssvaret regeringen til at trække forslaget tilbage.

 

NYHED

Ny rapport: Overdødelighed er ikke noget mennesker med udviklingshandicap bare skal leve med

En ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at en stor del af overdødeligheden for mennesker med udviklingshandicap kunne være undgået. Talrige sundhedsfaglige tiltag fra ind- og udland viser at det er muligt at nedbringe overdødeligheden. Der er derfor ingen undskyldning fra politisk side for ikke at handle, lyder det fra Levs landsformand. 

 

NYHED

Botilbud fra Operation X: Nu skal Københavns Kommune tage reelt ansvar

Københavns Kommunes socialudvalg har valgt at klage over Socialtilsyn Hovedstadens beslutning om at lukke det udskældte botilbud Lynghuset. En beslutning, der ville have betydet, at de i forvejen massivt omsorgssvigtede beboere skulle rykkes op med rode og tvangsflyttes inden for de næste 10 måneder

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Hjemmetræning af Amalia er blevet en livsstil for Niels

Hjemmetræning af datteren Amalia har betydet, at hun både motorisk og sprogligt fungerer meget bedre, end hun ellers ville. Det er Niels Kaysen overbevist om. Mange bliver bare aldrig oplyst om muligheden

NYHED

Barnets lov – nye rettigheder til børn og unge

Den 1. januar 2024 trådte Barnets lov i kraft. Barnets Lov er tænkt som en styrkelse af børnenes rettigheder og har i høj grad fokus på inddragelse af barnet eller den unge - det gælder også børn med nedsat funktionsniveau.

Socialrådgiver i Lev, Cecilie Damgaard Staur, giver her nogle nedslag i den nye lov.

NYHED

Reform-ambitioner der endte med mere magt og indgreb?

Kort inden deadline på dette magasin kom meddelelsen om, at regeringen endnu engang udsætter arbejdet med en specialeplan på handicapområdet. Et initiativ som ellers både optræder i regeringsprogrammet og i det såkaldte lovprogram – og som socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil har talt meget og løfterigt om siden sin tiltrædelse for over et år siden.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

”Nu er jeg stærk, nu gør jeg det!”

Skal der en særlig stærk karakter til for at blive whistleblower – og gå til myndigheder og tv – for at fortælle om omsorgssvigt af beboere i botilbud? Nej, det mener Manje Hasso ikke. Hun startede det, der endte med at blive til Operation X-dokumentaren Nødråb i natten. Hun gjorde det for beboernes skyld og fordi, det er vigtigt at kunne sige fra. Men det har ikke været uden omkostninger.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Man kan jo bare tage hårdere fat

Regeringen er i disse dage på vej med en politisk aftale, der skal ændre på reglerne for magtanvendelse i serviceloven. Meget tyder desværre på, at det betyder videre rammer for brug af magt og indgreb over for sårbare mennesker med udviklingshandicap.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

”Jeg ved, hvad der skal gøres, og jeg gør det i mit eget tempo”

I godt to år er Furkan kommet i fodboldklubben Skjold. Først som trommeslager og superfan, nu som holdleder.