Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgning ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Alle nyheder

NYHED

Høringssvar: Forringelse af socialtilsynet vil ramme mennesker med handicap

Lev har i dag sendt høringssvar om den påtænkte nedlæggelse af Socialstyrelsens såkaldte auditfunktion i forhold til de fem socialtilsyn. Lev er kritisk over for nedlæggelsen, som skal ses i sammenhæng med de andre forringelser af socialtilsynet, som regeringen påtænker 

NYHED

Regeringens sundhedsudspil og ny overenskomst viser gode takter

De praktiserende læger har fået ny overenskomst og regeringen har fremlagt deres længe ventede udspil til en sundhedsreform. Fasttilknyttede læger på botilbud, fortsættelse af sundhedstjek, forbedringer af patientrettigheder gennem nye "kronikerpakker”, oprettelse af 17 nye sundhedsråd og en sammenlægning af Region Hovedstaden og Sjælland er nogle af elementerne i overenskomsten og udspillet.  

NYHED

Danmark får skarp kritik af FN

Ny rapport fra FN's Handicapkomité indeholder skarp kritik af Danmarks indsats på handicapområdet. Ikke mindst den stigende brug af magt og tvang, og en stigende institutionalisering tilværelsen for mennesker med handicap. Levs landsformand håber, at regeringen indser, at man er på helt forkert kurs i handicappolitikken. 

Denne artikel er letlæselig
NYHED

”Albert havde jo nær pandet mig ned”

Sparringspartner for amtet, da de overtog ansvaret for den gamle åndssvageanstalt, ejendomsopkøber uden tilladelse, vicevært og jubilæumsansvarlig. Carl Henning Møller har prøvet en del i sin tid som aktiv i Lev. Det har været det værd, men har også krævet omkostninger, blandt andet på hjemmefronten.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Danmark til eksamination hos FN's Handicapkomité

Lev har som et vigtigt element i eksaminationen bidraget til en rapport fra det danske civilsamfund. Fra Levs side har der især været fokus på magtanvendelse og institutionalisering

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Kram i en anden verden

Et projektbesøg i Rwanda har sat gang i tankerne hos ULFs formand Lars Gjermandsen. Forholdene er for mange med udviklingshandicap så svære, at de ikke tåler sammenligning med noget, han før har oplevet.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Verden er lavet til forestillingen om det normale mennesker - og det skal der laves om på

Det er blevet en integreret del af vores syn på verden, at vi slet ikke tænker over, at den er bygget på uligheder. Verden er skabt ud fra ideen om det gennemsnitlige ’normale’ menneske. Men det er ikke naturgivent, at det skal være sådan, fortæller forsker og forfatter Emil Falster

NYHED

Emil drømmer om, at handicap i højere grad bliver en del af den offentlige samtale

Emil Falster deltager gerne i den offentlige debat, føler faktisk at han er forpligtet til det som forsker. Også selv om det kan medføre nogle ret uventede reaktioner

NYHED

Forventet sløj – men også pinlig - eksamination i Geneve

Danmark blev eksamineret i Geneve fredag af FN’s Handicapkomité, som blandt andet spurgte kritisk ind til forvaltningen af værgemål, nye regler om mere magtanvendelse og tiltagende institutionalisering. Svarene fra regeringen var tågede og undvigende.