Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgning ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Alle nyheder

DEBATINDLÆG

Der er folk, som har ønsket dødshjælp. Ikke fordi de ønskede at dø, men fordi deres basale hjælp blev taget fra dem.

Giver man mennesker med handicap et værdigt liv, er en ’værdig’ død ikke så tillokkende.

Stop hånd
NYHED

Et historisk tilbageskridt i dansk socialhistorie

Magtanvendelsesreglerne er noget af det mest komplekse, principielle og dilemmafyldte i dansk sociallovgivning. Læs landsformand i Lev, Anni Sørensens, debatindlæg i Socialmonitor om den nye magtlovs ødelæggende konsekvenser for mennesker med handicap. 

NYHED

Økonomiaftale ignorerer nødlidende handicapområde

Regeringen og KL har i dag offentliggjort økonomiaftalen for 2025. Der er ekstra penge til velfærden, men det er tydeligvis til alt andet end social- og handicapområdet – her skal der derimod spares endnu mere.

NYHED

Din guide til at stemme til EU-valget!

EU-valget står for døren, og vi skal have handicappolitik på den politiske dagsorden! Men det kræver, at vi bruger vores demokratiske stemme. Lev har derfor samlet information til dig, der enten skal have hjælp til at stemme eller bare vil vide mere om EU-valget, og hvordan du kan gøre en forskel. 

NYHED

En dag vi aldrig glemmer

Tusindvis af mennesker fra alle hjørner af Danmark indtog i går Christiansborg Slotsplads for at demonstrere imod regeringens handicappolitiske aftale. Det var en dag, der bød på stærke og rørende taler, smuk musik og gode folk, der alle som én opfordrede politikerne til at stille sig på den rigtige side af historien. Læs vores reportage fra dagen her. 

Stop hånd
NYHED

Ødelæggende rammeaftale for handicapområdet

Regeringen indgik i går en politisk aftale om handicapområdet. Linjen i aftalen er et alt for ensidigt fokus på at gennemføre endnu flere besparelser, herunder med ødelæggende ændringer af magtanvendelsesreglerne.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Træk det tilbage

Etisk skråplan, grotesk og baseret på meget lille indsigt er bare nogle af de betegnelser, som Lev hæfter på regeringens forslag til nye magtanvendelsesregler.

NYHED

Levs høringssvar om nye magtanvendelsesregler

Lev har i dag sendt sit høringssvar om de nye magtanvendelsesregler. Svaret er meget kritisk, og slår fast at forslaget indebærer en stor risiko for mere magtanvendelse, mere tvang og flere indgreb over for mennesker med handicap i botilbud. Lev opfordrer i høringssvaret regeringen til at trække forslaget tilbage.

 

NYHED

Ny rapport: Overdødelighed er ikke noget mennesker med udviklingshandicap bare skal leve med

En ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at en stor del af overdødeligheden for mennesker med udviklingshandicap kunne være undgået. Talrige sundhedsfaglige tiltag fra ind- og udland viser at det er muligt at nedbringe overdødeligheden. Der er derfor ingen undskyldning fra politisk side for ikke at handle, lyder det fra Levs landsformand.