Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgnving ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Alle nyheder

DEBATINDLÆG

Digitaliseringen er umyndiggørende

Muligheden for at være selvhjulpen, når man ikke er ’digital’, er lige så stille blevet ringere og ringere de seneste 10 år. Og de seneste par år lader udviklingen endda til at være accelereret.

NYHED

Repræsentantskabsmøde i Lev 2022

I den netop overståede weekend var der repræsentantskabsmøde i Lev. Det blev afholdt i Odense, og da det på grund af corona var første gang i flere år, at de knap 100 delegerede og gæster kunne mødes fysisk, var humøret højt. Her er et lille udpluk af beslutningerne på mødet.

NYHED

Vigtige politiske aftaler skal nu føres ud i livet

Det er endnu uklart, hvilken regering, der kan dannes. Men uanset hvordan det kommer til at se ud, så forventer Levs landsformand, at vigtige politiske handicap-aftaler fra før valget nu omsættes til lovgivning. Og så er der brug for at genstarte opfølgningen på evalueringen af det specialiserede socialområde, der kan føre til en reform af handicapområdet.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Det var forsøget værd

Evalueringen af det specialiserede socialområde var værd at fæstne håb til – og værd at investere tid og energi i for Lev og resten af handicapbevægelsen. Men resultaterne er indtil videre udeblevet, og med det igangværende folketingsvalg er det usikkert, hvordan vi igen får sparket gang i den politiske proces. For det er bydende nødvendigt, at det sker.

NYHED

Politikere skal holdes til ilden

Tidligere landmand, Anders Munk Nielsen, er 86 år gammel. I de seneste 70 år har han været aktiv i arbejdet for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap. Mottoet har været: Der skal være samme rettigheder for alle.

NYHED

Pædagogerne lavede reglerne - så gik ULF i aktion

Demokratiske rettigheder og medbestemmelse er kerneområder for Udviklingshæmmedes LandsForbund. Det handler ganske enkelt om at få mest mulig indflydelse på eget liv. Og her er dagliglivet i botilbuddene og de beskyttede værksteder og deltagelse i demokratiet to sider af samme sag

NYHED

Mennesker med udviklingshandicap stemmer mindre

Undersøgelse dokumenterer sort på hvidt lavere valgdeltagelse. ”Et demokratisk problem” kalder Institut for Menneskerettigheder det.

NYHED

Alle har ret til at blive hørt

Andelen af mennesker med udviklingshandicap, der stemmer til folketingsvalg og andre valg er meget lille.

Denne artikel er letlæselig
NYHED

Vi skal lære at tro på os selv

Håndboldspilleren Rikke Nielsen var med til at vinde EM-sølv på kvindernes landshold. Som sportskvinde udviklede Rikke en tro på, at alt kan lade sig gøre. Den faste tro på sig selv vil hun videreføre til sin datter Magda, der har Downs syndrom, og alle andre omkring håndboldfællesskabet Lykkeliga.