Bifrost.jpg Foto: bifrost.vejle.dk 19.01.2021

Medarbejder på bosted i Vejle er nu sigtet for uagtsomt manddrab

Den triste sag om 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen, der døde i skoldhedt badekar på bostedet Bifrost i Vejle i 2019, har nu taget en ny udvikling. Lev er inde over sagen for at finde svar på, hvordan det kunne gå så galt.         

Der er blevet rejst sigtelse af politiet mod en tidligere medarbejder på bostedet Bifrost i Vejle. Sigtelsen lyder på uagtsomt manddrab og omhandler på 20-årige Sofie Frydenbjerg Nielsen, der blev ladt alene i et overophedet badekar i længere tid på bostedet tilbage i 2019.

Sofie Frydenbjerg Nielsen, der ikke havde noget sprog og ude af stand til fysisk selv at stå ud af badet, døde sandsynligvis fordi hun havde opholdt sig for længe i det varme vand og havde således også andengradsforbrændinger flere steder på kroppen.

Levs landsformand, Anni Sørensen mener, at denne ulykkelige sag tydeligt viser nødvendigheden af en høj faglig ekspertise på landets bosteder blandt personalet og dets ledelse.

”Det her er en dybt ulykkelig og tragisk sag. Jeg har den dybeste medfølelse for Sofie og for hendes forældre, der har mistet deres datter på så tragisk vis. Det er godt, at der nu endelig bliver placeret et ansvar. Men sagen stopper ikke her. Vi skal bruge denne ulykkelige historie til at gøre politikere og myndigheder opmærksomme på, hvilke alvorlige konsekvenser det kan få, når fagligheden på bostederne ikke er høj nok og når ressourcerne ikke prioriteres rigtigt. Det betalte Sofie og hendes familie den største pris for.

Lev i kontakt med de pårørende
Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten. Og om der skal placeres yderligere ansvar for ulykken udover hos den pågældende medarbejder. Lev har været i kontakt med familien og har tilbudt dem rådgivning og vejledning i den forbindelse, påpeger Anni Sørensen.

- Lev står naturligvis til rådighed for familien i forhold til at finde flere svar på, hvordan det kunne gå så galt. Der skal nu afklares, om der skal placeres et ansvar højere oppe i systemet. Og vi skal selvfølgelig bruge denne ulykkelige sag til at forsøge at undgå noget lignende sker en anden gang. Sofies død må ikke være forgæves, og det vil Lev gøre sit for ikke sker.