Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Podcast

Lev - en podcast om livet med udviklingshandicap

Serien går tæt på mennesker, der lever med udviklingshandicap. 

Monicas kamp

Monica Lylloff er mor tvillingerne Emma og Sarah og deres storebror Kristoffer. Alle tre børn har særlige behov, og familien har i tidens løb måttet kæmpe for at børnene fik den rigtige hjælp.

I dag har familien et godt samarbejde med kommunen, men Monica har opdaget, at hun ikke er alene med følelsen af at kæmpe mod systemet. Derfor har hun været med til at stifte bevægelsen #enmillionstemmer, som foreslår at fjerne handicapområdet fra kommunerne.

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.

Den første professor med Downs syndrom

Jakob kom til verden for snart tre år siden ved et lidt pludseligt kejsersnit, og det kom bag på både hans forældre og lægerne, at den lille dreng havde Downs syndrom.

Med et tegnede fremtiden helt anderledes, end hans mor Anne havde forestillet sig. Som selvstændig er hun vant til selv at planlægge og finde løsninger. Nu er familien afhængig af sagsbehandlere, specialinstitutioner, hjælp i hjemmet og legetøj, der hjælper med at udvikle Jakobs sprog.

Samtidig byder hverdagen med Jakob på stor glæde – og ifølge hans mor, der joker lidt med, at hendes dreng kan blive professor, er der ikke noget, Jakob ikke kan, hvis bare han får den rigtige hjælp.

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.

Den savnede søster

Denne podcast handler om familien Lillelund i Aarhus, der lever et travlt liv med egen virksomhed og fire børn. Deres ældste, Alberte Sofia på 13 år, er født med en alvorlig hjerneskade og har brug for hjælp og pleje døgnet rundt. I dag bor hun i et botilbud for børn og unge med omfattende udviklingshandicap.

Familien er sikker på, at det er den bedste løsning for Alberte Sofia – og for hendes tre yngre søskende. Men det var en svær beslutning at træffe, og det har også nogle hårde konsekvenser. Det fortæller Alberte Sofias mor, Louise Lillelund, om i Den savnede søster.

Lyt til podcasten her. Du kan også finde den dér, hvor du ellers lytter til podcasts.