Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgning ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Filtreret nyheder

PRESSEMEDDELELSE

Ny undersøgelse: Kommunernes besparelser koster på beboernes trivsel og fører til øgede udgifter

Ny undersøgelse viser, at de fleste botilbud for voksne med handicap angiver, at der kommer stadig flere beboere med omfattende og komplekse udfordringer. Samtidigt er der mange steder gennemført besparelser i botilbuddene. Det er nogle af hovedresultaterne fra en ny undersøgelse som Bureau2000 har gennemført for Lev og #enmillionstemmer. 

PRESSEMEDDELELSE

Socialministeren har også et ansvar

Beskyttelsen af mennesker med udviklingshandicap i botilbud er også et nationalt ansvar. Derfor kan socialministeren ikke blive ved med at skubbe ansvaret fra sig, sådan som det er sket siden Operation X ”Et nødråb i natten” rullede over skærmen på TV2.

PRESSEMEDDELELSE

TV2 dokumenterer uværdige forhold på bosteder

Skjulte optagelser i Operation X viser sårbare mennesker med omfattende handicap blive udsat for svigt og uværdig behandling. Desværre tyder intet på, at det er enkeltstående tilfælde. Det viser Levs undersøgelser og 150 helt friske vidnesbyrd 

PRESSEMEDDELELSE

Ny undersøgelse: Digitaliseringen umyndiggør og kriminaliserer

Mange mennesker med udviklingshandicap er blevet mere afhængige af hjælp på grund af digitaliseringen - og mange pårørende og støttepersoner bliver nødt til at bryde loven for at kunne give den nødvendige hjælp. Sådan lyder meldingen fra en lang række pårørende i ny undersøgelse, som foreningen Lev har foretaget.

PRESSEMEDDELELSE

Stigende mistrivsel og konflikter blandt voksne med udviklingshandicap i botilbud

Der er alvorlige og udbredte problemer med kvaliteten af den faglige indsats på landets botilbud. Og problemerne er kun blevet større i løbet af de seneste 5 år. Det resulterer i øget mistrivsel og flere konflikter blandt beboerne på botilbuddene. Det viser en ny rundspørge, som foreningen Lev har foretaget

Holdet bag KLAPjob, der fejrer KLAPjob slog jobrekord i slutningen af 2019
PRESSEMEDDELELSE

KLAPjob blandt de bedste beskæftigelsesprojekter i Europa

Levs beskæftigelsesprojekt KLAPjob fik en topplacering, da den prestigefyldte europæiske pris 'Employment for All Award 2020' blev uddelt.