Spring navigationen over og gå direkte til indhold

192 vidnesbyrd og 5839 underskrifter ligger nu i hænderne på socialministeren

Silas, Linda, Manje, Thea, Gustav og Josephine har sammen med Levs landsformand, Anni Sørensen, afleveret de mange vidnesbyrd og det åbne brev til socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Nu ser vi frem til handling

NYHED

Overdragelsen skete i forlængelse af et møde mellem landsformand Anni Sørensen og socialministeren, hvor der blev drøftet reform, specialeplan og Levs konkrete forslag til initiativer, der skal sættes ind over for de kritisable forhold på landets bosteder, som de mange vidnesbyrd er med til at illustrere.

Ifølge Rosenkrantz-Theil, så gør vidnesbyrdene et stort indtryk, og hun lovede, at hun allerede er i gang med initiativer, der skal sætte gang i den nødvendige forandring. Hverken på mødet eller i forbindelse med den efterfølgende overdragelse var der dog tale om meget konkrete løfter fra ministeren i forhold til beboere i botilbud. Men dialogen var åben og ministeren viste interesse for Levs perspektiver og løsningsforslag.

“Jeg har tårnhøje forventninger til at ministeren leverer konkret handling. Ansvaret er hendes og regeringens. Og jeg synes, at vi fra Lev har leveret vigtige input - både når det handler om problemerne i virkeligheden for mennesker med udviklingshandicap, og når det gælder de helt konkrete løsningsforslag og tiltag, som skal til”, siger Anni Sørensen.

Jeg har tårnhøje forventninger til at ministeren leverer konkret handling. Ansvaret er hendes og regeringens.

Anni Sørensen, formand i Lev

Handicapbevægelsen samler sig

Den seneste måned har Lev løbende modtaget nye vidnesbyrd, landsformandens åbne brev blev flittigt delt på de sociale medier og der er hver eneste dag tikket underskrifter ind. Hun mærker en handicapbevægelse, der lige nu tager til i styrke og samler både etablerede organisationer og nye stemmer, der bryder frem.

”Kravet om handling og forandringer spreder sig og vokser sig større og stærkere for hver dag – og at når vi står sammen som bevægelse, så tror jeg også på, at vi kan gøre en forskel.” siger Anni Sørensen, landsformand i Lev .

Det har været overvældende at mærke den opbakning, der har mobiliseret sig på både de sociale medier og i min indbakke. Tusind tak til jer alle, hver og en!

Anni Sørensen, formand i Lev

Lev landsformand, Anni Sørensen, er glad for den opbakning Lev har modtaget:

"Siden Operation X i starten af november afslørede forholdene på bostederne Lynghuset og Odinsgård har det været helt afgørende, at vi lykkedes med at tydeliggøre, at de forhold som udsendelsen dokumenterer langt fra er enkeltstående tilfælde. Det havde vi ikke kunne gøre uden alle jer, der har delt jeres vidnesbyrd. Det er nødvendigt at lægge pres på socialministeren, og det har vi kunne takket være jer, der har skrevet under på det åbne brev. Og så skal der også lyde en stor tak til jer der var med i ministeriet. Der er ingen tvivl om at det gjorde indtryk.

Det har været overvældende at mærke den opbakning, der har mobiliseret sig på både de sociale medier og i min indbakke. Tusind tak til jer alle, hver og en!"

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.