Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgnving ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Filtreret nyheder

DEBATINDLÆG

Digitaliseringens udfordringer kræver handling nu. Lad os starte med kontanterne

Med artikelserien ’Den digitale underklasse’ sætter Politiken for tiden et nødvendigt og meget vigtigt fokus på en voksende problematik i dagens Danmark.

DEBATINDLÆG

En indlysende undskyldning

SOCIAL- OG ÆLDREMINISTER Astrid Krag er gået i tænkeboks på spørgsmålet om en officiel undskyldning til tidligere anbragte i Åndssvageforsorgen og de øvrige forsorgsgrene. Det er selvfølgelig altid godt at tænke sig om, men hvorfor er ministeren egentlig i tvivl?

DEBATINDLÆG

Lev og Ældre Sagen: Samfundets svageste skal også have let adgang til deres penge

Uanset om bankerne synes, det er besværligt med kontanter, har vi som samfund pligt til at sikre, at alle inklusive samfundets svageste har nem adgang til deres penge, skriver Lev-formand Anni Sørensen og Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup.

DEBATINDLÆG

Kræftscreeninger redder liv. Alligevel bliver mange kvinder med handicap ikke screenet

En undersøgelse i 2020 viste, at mere end hver fjerde med et handicap har problemer med at deltage i nationale screeningsprogrammer. De problemer skal kortlægges, så chancen for at overleve kræft ikke bliver afgjort af, om du har et handicap, skriver formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, og fem andre organisationsformænd

DEBATINDLÆG

Handicap-specialeplan sikrer hverken retssikkerhed eller rette behandling til mennesker med handicap

Den nationale specialeplan er ikke i sig selv et instrument, som kan sikre, at mennesker med behov for en højt specialiseret indsats, rent faktisk visiteres til denne indsats. Skal planen have effekt i praksis, kræver det ændringer i kommunernes visitation, skriver Anni Sørensen og Pia Allerslev.

DEBATINDLÆG

Kan det ikke forklares, kan det ikke forsvares

Ingen kan rigtig forklare, hvorfor man afskaffede betalingskommuneprincippet i den nye udligningsreform – og fejlen forværrer andre fejl.

DEBATINDLÆG

Økonomiaftale og udligningsreform kan ramme tusindvis med særlige behov dobbelt

En lukning af de specialiserede tilbud vil ramme de borgere, der har mest brug for hjælp, og forstærke den allerede igangværende afspecialisering.

DEBATINDLÆG

Lev til regeringen: Finansloven er sidste chance for at prioritere handicapområdet

Resultatet af økonomiforhandlingerne mellem KL og regeringen har givet tillidsdagsordenen på handicapområdet et skud for boven. Hvis de vil udbedre bare lidt af skaden, må handicapområdet prioriteres i regeringens finanslovsudspil, skriver Anni Sørensen.

Denne artikel er letlæselig
Kristeligt Dagblad 210421
DEBATINDLÆG

Handicappede og udsatte får ikke glæde af genåbning

Vi appellerer derfor kraftigt til myndighederne om at handle på den uholdbare situation og få skabt en bedre sammenhæng i den danske coronahåndtering på dette område, skriver Anni Sørensen, der er landsformand i Lev.