Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nyheder

Find nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser fra Lev.

Søger du noget bestemt?

Du kan filtrere din søgning ved enten at indtaste et søgeord i søgefeltet herunder eller filtrere din søgning ved at klikke i et eller flere af afkrydsningsfelterne for at få vist den type nyhed du leder efter.

Filtreret nyheder

DEBATINDLÆG

Operation X-dokumentar viser konsekvensen af besparelser og forråelse af socialområdet

Besparelser på samfundets mest sårbare og forsvarsløse mennesker fører til svigt og utilstrækkelig støtte. Det øger risikoen for konflikter, utryghed og forråelse at medarbejderstaben, som vi ser i den nye Operation X-dokumentar, skriver Anni Sørensen.

DEBATINDLÆG

Jeg kalder det handicapbetinget ulighed i sundhed, at nogle har dobbelt så stor risiko for at dø af kræft

Danskere med udviklingshandicap har dobbelt risiko for at dø af kræft, fem gange større risiko for at dø af diabetes og tre gange større risiko for at dø af hjerte-kar-sygdomme. Selv med noget så almindeligt som influenza er risikoen ekstremt meget højere – hele otte gange større faktisk. Det er en skændsel.

DEBATINDLÆG

Digitaliseringen er umyndiggørende

Muligheden for at være selvhjulpen, når man ikke er ’digital’, er lige så stille blevet ringere og ringere de seneste 10 år. Og de seneste par år lader udviklingen endda til at være accelereret.

DEBATINDLÆG

Digitaliseringens udfordringer kræver handling nu. Lad os starte med kontanterne

Med artikelserien ’Den digitale underklasse’ sætter Politiken for tiden et nødvendigt og meget vigtigt fokus på en voksende problematik i dagens Danmark.

DEBATINDLÆG

En indlysende undskyldning

SOCIAL- OG ÆLDREMINISTER Astrid Krag er gået i tænkeboks på spørgsmålet om en officiel undskyldning til tidligere anbragte i Åndssvageforsorgen og de øvrige forsorgsgrene. Det er selvfølgelig altid godt at tænke sig om, men hvorfor er ministeren egentlig i tvivl?

DEBATINDLÆG

Lev og Ældre Sagen: Samfundets svageste skal også have let adgang til deres penge

Uanset om bankerne synes, det er besværligt med kontanter, har vi som samfund pligt til at sikre, at alle inklusive samfundets svageste har nem adgang til deres penge, skriver Lev-formand Anni Sørensen og Ældre Sagens administrerende direktør, Bjarne Hastrup.

DEBATINDLÆG

Kræftscreeninger redder liv. Alligevel bliver mange kvinder med handicap ikke screenet

En undersøgelse i 2020 viste, at mere end hver fjerde med et handicap har problemer med at deltage i nationale screeningsprogrammer. De problemer skal kortlægges, så chancen for at overleve kræft ikke bliver afgjort af, om du har et handicap, skriver formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen, og fem andre organisationsformænd

DEBATINDLÆG

Kan det ikke forklares, kan det ikke forsvares

Ingen kan rigtig forklare, hvorfor man afskaffede betalingskommuneprincippet i den nye udligningsreform – og fejlen forværrer andre fejl.

DEBATINDLÆG

Økonomiaftale og udligningsreform kan ramme tusindvis med særlige behov dobbelt

En lukning af de specialiserede tilbud vil ramme de borgere, der har mest brug for hjælp, og forstærke den allerede igangværende afspecialisering.