Spring navigationen over og gå direkte til indhold

NemID bliver til MitID

Alle med NemID skal have MitID. Du kan bruge MitID til alt det, som du har brugt NemID til, for eksempel til at overføre penge på netbank, købe ind på nettet eller bestille tid hos lægen

NYHED

Til august starter indfasningen af MitID. Herefter er der en længere periode, hvor brugerne af NemID gradvist introduceres til det nye MitID og flyttes til den nye løsning.

Indtil MitID er fuldt indfaset, kan du stadig få brug for NemID. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere. NemID lukkes først, når MitID er fuldt implementeret i 2022.

Derfor kommer MitID

Digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer.

Med MitID udfases nøglekortet, som kan kopieres og dermed misbruges. Derudover kan du følge med i, hvad MitID bruges til (for eksempel hvilken selvbetjeningsløsning du er ved at logge ind på), og så styrkes sikkerheden for, at andre ikke kan give sig ud for at være dig på nettet.

Hvis du er fritaget for digital post og selvbetjening og ikke har NemID, så vil du stadig være fritaget og du vil derfor heller ikke blive kontaktet vedrørende MitID

MitID er primært en app

De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning. Men der vil være alternativer til dem, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app.

Du får besked, når du skal gøre noget

Du får besked i din net og mobilbank eller i Digital Post, når det er din tur til at få MitID. Nogle skal først opdatere deres ID oplysninger, inden de kan få MitID. Du får besked, hvis du er én af dem.

Hvis du er fritaget for digital post og selvbetjening og ikke har NemID, så vil du stadig være fritaget og du vil derfor heller ikke blive kontaktet vedrørende MitID.

Gem NemID

MitID kan på sigt bruges til alt det, du i dag bruger NemID til. Indtil MitID er fuldt indfaset, kan du stadig få brug for NemID. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere.

Du kan få hjælp

Henvend dig til din bank eller MitID support, hvis du har brug for hjælp til at få eller bruge MitID.

FAKTA

Om MitID

  • MitID bliver indført fra sommeren 2021
  • NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022
  • I en periode vil der være steder, hvor du skal bruge MitID og andre steder NemID. Behold derfor dit NemID, indtil du får andet at vide af din bank eller af Digitaliseringsstyrelsen.
  • NemID nøglekort og nøgleapp kommer til at udgå. I stedet kan du få MitID appen, eller et par andre alternativer, hvis du ikke har mulighed for at bruge MitID appen.
  • MitID bliver Danmarks eID-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Du vil fremover derfor kunne identificere dig med MitID på andre europæiske landes offentlige e-services.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.