Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Et spændende handicappolitisk efterår

NYHED

Af Anni Sørensen, Levs landsformand

Jeg håber, at I alle har haft en god sommer, og at vi nu forhåbentlig kan se ind i et efterår uden corona. Jeg håber også, at de mange politisk aktive i Lev er klar til igen at tage fat på det politiske arbejde. Der er en lang række politiske temaer, hvor Lev skal markere sig og forsøge at sikre et større politisk fokus på den handicappolitiske dagsorden.

Det gælder blandt andet det forestående kommunal- og regionsrådsvalg, hvor Levs lokale kredse og frivillige arbejder benhårdt på at få mennesker med handicap højere op på den lokalpolitiske dagsorden.

Vi ser også ind i et efterår, hvor Lev lægger massivt pres på regeringen for at få handicapområdet opprioriteret i den kommende finanslov, efter at det har været overset i alt for mange år.

Den igangværende evaluering af det specialiserede socialområde taler ind i nødvendigheden af en omfattende reform af handicapområdet. En reform, der blandt andet skal bidrage til en styrkelse af kvaliteten og specialiseringen i indsatsen samt sikre en ny struktur og finansiering af området. Forandringer der også skal understøtte en bedre retssikkerhed for mennesker med handicap.

Regeringen har lovet forbedringer af forholdene for mennesker med handicap, men hidtil er resultaterne udeblevet. Det er derfor ved dette års finanslovsforhandlinger [...] at regeringen skal levere på løfterne

Anni Sørensen, formand i Lev

Regeringen har lovet forbedringer af forholdene for mennesker med handicap, men hidtil er resultaterne udeblevet. Det er derfor ved dette års finanslovsforhandlinger – og de senere forhandlinger om en reform af det specialiserede socialområde – at regeringen skal levere på løfterne.

Der er flere væsentlige politiske dagsordener i dette efterår, som er særligt vigtige for Lev. Der skal sikres en fortsat finansiering af Levs beskæftigelsesindsats KLAPjob. KLAPjob sikrer et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked, og det gør en stor forskel for både KLAPjob-medarbejderne, virksomhederne og for samfundet. KLAPjob har hidtil været finansieret af en midlertidig bevilling fra satspuljen, men den eksisterer jo ikke længere. Så der er ingen vej udenom. Der skal findes en anden løsning i forbindelse med den kommende finanslov.

Et andet meget betydningsfuldt område er indførelse af sundhedstjek for beboere i botilbud. Overenskomsten mellem lægerne og regionerne var det afgørende grundlag. Men nu skal de praktiske rammer på plads. Desuden skal vi fortsat presse på for, at mennesker med udviklingshandicap, som bor i egen bolig, også får mulighed for sundhedstjek.

Alt i alt får Lev voldsomt travlt dette efterår med en række afgørende dagsordener – både lokalt og på landsplan. Hvis du kender nogen, som har lyst til at bidrage til dette arbejde, så har vi altid brug for nye kræfter, der vil gøre en forskel til gavn for mennesker med udviklingshandicap.  

Leder i Lev Magasinet 4 2021

Lev Magasinet 4 2021

- Ildsjæl: Jacob har lavet en surf-skole for alle
- Tema: Det usikre liv på nettet
- Portræt: På dybt vand – en fars historie

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.