Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Din guide til STU-uddannelsen 2022

Så er uddannelsesguiden til unge med særlige behov for 2022 kommet

NYHED

Fra forordet:

En Guide til STU-uddannelserne

Unge under 25, der ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse, har retskrav på at få tilbudt en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). Det vil vi, igennem en overskuelig guide, sætte fokus på.

Udover at være en egentlig oversigt og præsentation, af de forskellige tilbud der udbydes i Danmark, vil vi også belyse retten til at blive inddraget, retten til en ordentlig proces og sidst men ikke mindst, retten til selv at vælge sin uddannelse i denne guide.

Vi samarbejder med Preben Sierbæk, omkring det redaktionelle indhold, for på den måde at sikre, aktualitet og relevans i guiden. Der vil også være fokus regler, retningslinjer og processen for de unge.

Guiden skal endvidere tjene til formål at bistå de kommende studerende og deres forældre, når de skal vælge mellem de mange uddannelser der findes.

Ikke to skoler er ens og uddannelserne har hvert sit fokusområde og metode. Formålet med guiden, er at bidrage med et overskueligt overblik over de forskellige tilbud, så den unge kan træffe den bedste beslutning i valget om uddannelse.

For at tilsikre, at alle får samme gode information og adgang til guiden, har vi etableret et samarbejde med UU-Danmark, omkring distribution. Dette tilsikre at guiden vil blive omdelt til alle UUvejledere indenfor de respektive områder.

I tillæg til magasinet har vi nu Danmarks største online portal og overblik over forskellige STUuddannelser. STUguiden.dk er en digital platform, hvis formål er, at oplyse og guide eleverne og deres forældre, i deres søgen efter det helt rigtigt STU tilbud.

Platformen giver et unikt og gennemsigtigt overblik over alle de mange spændende muligheder der findes inden for STU tilbud i Danmark.

Collage med KLAPjobbere

KLAPjob

Vi har skabt over 5.000 skånejob til førtidspensionister - vi er klar til at skabe endnu flere!