Spring navigationen over og gå direkte til indhold
De tre studerende Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon: My, Mette og Lasse

LEV med Sundhed

Tre studerende har i samarbejde med LEV og Smag for livet udviklet et idehæfte med gode idéer og praktiske værktøjer til at arbejde med sundhed for mennesker med udviklingshæmning

NYHED

LEV med Sundhed er et projekt udviklet af tre studerende (My, Mette og Lasse) på Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i samarbejde med LEV og Smag for Livet, som er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, læring og sundhedsfremme.

LEV med Sundhed tager udgangspunkt i en legende tilgang, hvor der fokuseres på sanseoplevelser gennem smag, duft, berøring, bevægelse og lyd. Der er endvidere fokus på at vælge noget til, som er positivt, sundt og sjovt, fremfor at der opstilles regler og restriktioner, der fokuserer på de ting, man ikke må.

Projektet har resulteret i et idehæfte, som er udviklet sammen med personale og borgere på en række bosteder i Danmark.  Hæftet rummer gode fif til bedre kost og praktiske øvelser, som man kan lave på bostederne. Øvelserne fremmer trivsel gennem bevægelse og forsøger at tackle problemstillinger omkring kost og fysisk aktivitet fra forskellige vinkler, og de kan gradueres i forhold til indhold og kompleksitet.

Idehæftet præsenteres i Handicaporganisationernes Hus onsdag den 26. september kl. 12-14. på en reception, hvor der i små madboder blive serveret smagsprøver på de retter, som er udviklet under projektet. Madboderne vil være betjent af mennesker med udviklingshæmning, samt personale fra nogle af de bosteder, som har deltaget i udviklingen af idehæftet. Det vil også i løbet af receptionen blive gennemført små øvelser, som har til formål at fremme sundheden og forståelsen for sund kost. Receptionen starter som nævnt kl. 12 med åbning af LEVs landsformand Anni Sørensen.

Læs mere
Idehæftet "LEV med Sundhed"
En sanselig vej til sundhed

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.