Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Alle bør opleve at være savnet af kammeraterne, når man ikke er der

Trine Marie Gulstad Ravn var med til at starte IFEL specialsport i 2014. IFEL hjælper børn og unge med handicap ud i den almindelige foreningsverden i foreløbig tre regioner i Danmark. Hun kalder det selv en ’motivations-organisation’

NYHED

Af Arne Ditlevsen | Foto: IFEL Specialsport

Hvorfor har du (og andre) startet IFEL?

”Vi startede IFEL, fordi vi drømte om flere og bredere fællesskaber til vores børn – ude i den almindelige foreningsverden. Fællesskaber som ikke ville blive afbrudt eller forsvinde, fordi en skole eller dagtilbud blev skiftet ud.

I dag er vi cirka 50 frivillige i IFEL specialsport, og vi er først og fremmest en ’motivations-organisation’, hvor det hand­ler om at fjerne de forhindringer, der eksi­sterer omkring handicapfamilier og sport – med baggrund i egne erfaringer og en masse forskning på området. Alle har ret til sportsfællesskaber, og vi hjælper alle, der ønsker det, ud i en konkret idrætsforening, og vi slipper ikke, før man selv er klar, og vi har fundet det helt rigtige match.”

Hvad får du ud af at være frivillig?

”Det gør mig glad at skabe forandringer til det bedre for udsatte mennesker. Det har altid været min drivkraft. Da jeg så mulig­heden for at gøre en forskel for mennesker med forskellige former for funktionsned­sættelser, var jeg ikke i tvivl. Jeg skiftede chef-karrieren ud med en usikker og meget svingende deltidsløn som fuldtidsleder i IFEL specialsport.

Det er dybt tilfredsstillende at finde frem til de rigtige løsninger omkring de børn, der endnu ikke er med i foreningslivets fællesskab

Ildsjælen Trine Marie Gulstad Ravn

Trine Marie Gulstad Ravn 'facetimer' med nogle af børnene fra IFEL.

Det er dybt tilfredsstillende at finde frem til de rigtige løsninger omkring de børn, der endnu ikke er med i foreningslivets fællesskab. Og så er jeg vild med at følge børnene gennem årene og se dem udvikle alle deres potentialer som unge og voksne – det er altså fantastisk.”

Hvad kunne du godt tænke dig var bedre for dem, der har nogle særlige udfordringer, i sports og fritidssammenhæng?

”Jeg er overbevist om, at det bedst mulige voksenliv for især vores børn starter med deltagelse i sportsfællesskaber i barndom­men. Derfor burde alle børn og voksne med særlige behov modtage hjælp og støtte til at finde de rigtige rammer og vilkår for at deltage i foreningslivet. Alle bør opleve at være en del af holdet – og at være savnet af kammeraterne, når man ikke er der.”

Artiklen blev bragt i Lev Magasinet nr. 1 2021

BLÅ BOG

Trine Maries blå bog

Trine Marie Gulstad Ravn, 49 år, uddannet som jordemoder og inden for samfundsvidenskab samt adfærdsdesign.

Har tidligere arbejdet som resocialiseringschef i Københavns Fængsler.

I dag daglig leder og medstifter af IFEL special­sport, i nogle perioder lønnet og andre perioder som frivillig leder af organisationen.

Trine har tre børn, hvoraf det ene har Downs syndrom.

Se mere om IFEL på specialsport.dk >

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Lev Magasinet 1 2021

- Portræt: Louise og Jakob måtte give slip på deres datter
- Tema: Erfaringer fra et år med corona
- Dele af handicapområdet kan og bør fjernes fra kommunerne

Kender du en ildsjæl?

Kender du en, der skal være ildsjæl i Lev Magasinet, så skriv til os på redaktion@lev.dk.

Det er vigtigt, at det handler om ildsjælens fritid og ikke hans eller hendes professionelle arbejde.