Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Lev til sundhedsministeren: Behov for nationalt ansvar for bekæmpelse af ulighed i sundhed

Uligheden i sundhed for mennesker med udviklingshandicap er enorm. Sundhedstjek er et vigtigt skridt i den rigtige retning, men der er brug for, at regeringen tager det tværgående ansvar for de initiativer, som skal bekæmpe uligheden. Det er hovedbudskabet i et brev som Levs landsformand i dag har sendt til Sundhedsministeren

NYHED

Uligheden i sundhed for mennesker med udviklingshandicap er markant. En helt ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at den gennemsnitlige levealder for mennesker med udviklingshandicap er hele 20 år kortere end for resten af befolkningen. Og uligheden er tilmed steget henover de seneste 8 år.

I brevet konstaterer Levs landsformand, Anni Sørensen, at der fortsat er store udfordringer med at sikre mennesker med udviklingshandicap lige adgang til kvalificeret og tidlig behandling i sundhedsvæsenet, målrettede sundhedsfremmende og forebyggende indsatser.

Hun anderkender, at der generelt er udbredt anerkendelse af behovet for at gøre noget ved uligheden, men landsformanden skriver samtidigt, at der er brug for at ”der tages et samlet politisk og administrativt lederskab, der kan sikre en effektiv og koordineret indsats med henblik på nedbringelse af uligheden – og det lederskab mener vi indlysende bør ligge hos dig som sundhedsminister.”

Anni Sørensen oplister desuden en række konkrete bud på hvilke initiativer, der bør iværksættes for at imødegå uligheden i sundhed for mennesker med udviklingshandicap. Og opfordre ministeren til afholdelse af et snarligt møde.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Følg Lev på Twitter

Få politiske kommentarer samt nyheder om mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende.