Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Hils på Lev-medlemmet Christina Mejrsk

"Når du løber panden mod en mur så kontakt den her person"

NYHED

Christina Mejrsk (36) er mor til Naja (12), Nicoline (7) og Lucas (6). Naja er et af de blot fire mennesker i Danmark, der har kromosomafvigelsen DYRK1A syndrom. Det indebærer udviklingshandicap, autismelignende adfærd, begrænset sprog mm. Fysisk er hun på mange måder velfungerende. Christina og børnene bor i Viborg. Hun arbejder som kontorassistent på Flyvestation Karup.

Hvornår blev du medlem af Lev?
Og hvorfor?

”Jeg blev medlem for nogle måneder siden."

"Sidste sommer startede jeg til nogle samtaler med en psykoterapeut. Det hele var lidt svært, Najas far havde meldt sig helt ud. Han kunne ikke klare det med at skifte ble på en 11-årig, kampe mod kommunen og det, at man aldrig føler sig tilstrækkelig.

”Jeg ringer til kontakten fra Lev, vi mødes til en kop kaffe, og jeg fortæller om noget af det, jeg står med. Hun har bare været fantastisk til at hjælpe mig.”

Christina Mejrsk, Lev medlem

Hun siger til mig, at når du nu løber panden mod en mur, som jeg hører, at du gør, så har jeg her et navn til en, der er lokalformand for organisationen Lev. Kender du til Lev? spørger hun. Det gjorde jeg overhovedet ikke.

Allerede i starten af i år løb jeg panden mod muren. Jeg ringer til kontakten fra Lev, vi mødes til en kop kaffe, og jeg fortæller om noget af det, jeg står med. Hun har bare været fantastisk til at hjælpe mig, taget med til møder i kommunen med min sagsbehandler, givet mig kendskab til systemet…

Der var intet krav om, at jeg skulle melde mig ind i Lev, men det ville jeg gerne. Jeg kunne mærke, at jeg havde brug for det. Et sted, hvor jeg kan møde andre ligestillede, og måske også kan bidrage med de erfaringer, jeg har gjort mig.”

Har du tænkt over, hvordan du vil bruge medlemskabet af Lev?

”Nu skal jeg finde ud af, hvad Lev kan. Men det her bliver en kamp, jeg skal kæmpe resten af mit liv, så kurser og foredrag vil jeg helt sikkert bruge. Noget af det første, jeg bed mærke i, var i øvrigt søskendekurserne. Det kunne absolut være relevant for mine to mindre børn.”

Et enkelt ønske, som Christina kunne have, er kontakt til forældre med yngre børn, hvor man også kan udveksle oplysninger om lokale fritidsaktiviteter i Viborg for børn og unge.

”Levs lokale facebook-gruppe er måske for den lidt ældre målgruppe. Jeg kunne godt savne kontakt til den yngre del, hvor forældre kan mødes – eventuelt med børn.”

Hvad kunne du godt tænke dig var anderledes?

”Jeg kunne ønske mig, at jeg kunne investere mig selv mere i de to andre søskende, uden at jeg skal tænke over det eller spørge om lov eller kæmpe for at gøre det."

Bragt i Lev Magasinet 5 oktober 2023.

HILS PÅ ET AF LEVS
MEDLEMMER

I hvert Lev Magasin fortæller et af Levs medlemmer om, hvorfor de er medlemmer af foreningen. Kender du en, du kunne tænke dig blev portrætteret, så skriv til os på redaktion@lev.dk

Lev Magasinet 5 2023

- Birgit Kirkebæk: "Lev er heldigvis ikke nær så artige som før"
- Undskyld: Et lille ord, der gør en stor forskel
- Ildsjæl: fra leder til frivillig

 

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.