Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Fælles vision giver resultater

Høje kvalitetskrav, vejledning og konstruktiv feedback. Det er nogle af de ord, som lederen af Inclusion Ghana sætter på samarbejdet med Lev. Et af resultaterne er, at udskamningen af mennesker med udviklingshandicap er på retur.

NYHED

KORT FORTALT


LEVS INTERNATIONALE ARBEJDE HAR BETYDNING

Lev har hjulpet mennesker med udviklingshandicap i Ghana i næsten 15 år.

Det har haft stor betydning.

Færre bliver udsat for overgreb.

Levs længstvarende internationale samarbejde er med Inclusion Ghana, der har individuelle medlemmer, og samtidig også er en paraplyorganisation for en række mindre organisationer for mennesker med udviklingshandicap og deres familier i Ghana. Lev har været med næsten siden ideen om Inclusion Ghana blev født i 2006. Overordnet var ønsket at skabe en paraplyorganisation, hvor medlemmerne kunne tale med én stærk stemme.

I 2007 blev Lev bedt om at facilitere processen for etablering af Inclusion Ghana. Og i 2010 ansøgte Inclusion Ghana og Lev om det første fælles projekt, som blev imødekommet af Danidas Handicappulje. Det er blevet til en række projekter siden da. Vi har spurgt Auberon Jeleel Odoom, der er leder af Inclusion Ghana, hvordan han har oplevet det mangeårige samarbejde.

Hvordan vil du beskrive Lev som partner?

”Lev og Inclusion Ghanas partnerskab er baseret på en fælles vision. I modsætning til mange andre partnerskaber fokuserer dette ikke kun på projektresultater. På grund af den fælles vision og mission er arbejdet i partnerskabet drevet af en dyb personlig forbindelse til sagen og et ønske om at gøre en forskel. Vi nyder godt af, at Lev har stor erfaring med det arbejde, både i Danmark og andre lande, hvor Lev har haft internationale projekter.

Som følge heraf har alle projekterne gennem årene givet større resultater end forventet og har virkelig forbedret livet for mange personer med udviklingshandicap i Ghana.”

Gennem støtte fra Lev, og for den sags skyld den danske befolkning, er personer med udviklingshandicap nu anerkendt som en del af handicapbevægelsen i Ghana.

Auberon Jeleel Odoom

Hvad betyder det for Inclusion Ghana at have en partner som Lev?

”Historien om Inclusion Ghana kan ikke fortælles fuldt ud uden at nævne Lev som nøglepartner. Det faktum, at Lev faciliterede etableringen af Inclusion Ghana, vidner om nøglepartnerstatus.

Lev har ydet mentorskab og vejledning til ledelsen og personalet i Inclusion Ghana og har tilbudt rådgivning og støtte i strategisk planlægning, organisationsudvikling og kapacitetsopbygning. Dette har været medvirkende til at styrke Inclusion Ghanas aktiviteter og sikre langsigtet bæredygtighed. Lev har arbejdet tæt sammen med Inclusion Ghana for at sætte mål, spore fremskridt og foretage nødvendige justeringer. Denne samarbejdstilgang har hjulpet Inclusion Ghana med at forbedre deres effektivitet og opnå langt bedre resultater. Gennem støtte fra Lev, og for den sags skyld den danske befolkning, er personer med udviklingshandicap nu anerkendt som en del af handicapbevægelsen i Ghana, og den udbredte overbevisning om at mennesker med udviklingshandicap er ”børn af
flodguder” er ved at ændres.”

Hvad har Inclusion Ghana lært af partnerskabet med Lev?

“At have en partner som Lev sikrer effektivt tilsyn med gennemførelsen af partnerskabsprojekter, dyb refleksion over projektresultater og økonomisk tilsyn gennem hele projektimplementeringen. Vi får konstruktiv feedback og input, som er med til at give en høj kvalitet i projekterne.

Levs høje krav til kvalitet er blevet en integreret del af IG’s arbejde, uanset om det er med Lev eller andre partnere. Og det bærer frugt. Andre partnere som UNICEF Ghana og ministeriet for køn, børn og social beskyttelse er meget imponerede over kvaliteten af opgaver ledet af Inclusion Ghana.

Vi har lært meget om betydningen af at engagere sig i lokalsamfundene og inddrage dem i beslutningsprocessen. Og vi har lært, at succesfulde partnerskaber kræver en vilje til at være fleksible og tilpasse sig skiftende omstændigheder, og at investering i lokale organisationers og lokalsamfunds kapacitet er afgørende for langsigtet succes.”

Hvad tror du Lev har lært af partnerskabet?

”Jeg tror, at de har lært at være opmærksomme på, at den lokale kontekst bliver afspejlet i design af fælles projekter for at sikre maksimalt ejerskab fra alle deltagere. Lev har nok også lært noget om de forskellige barrierer, som personer med intellektuelle handicap og deres familier står over for i Ghana. Disse barrierer omfatter begrænset adgang til uddannelse, sundhedspleje, beskæftigelse og sociale tjenester.

Ved at samarbejde med Inclusion Ghana kan Lev have fået en dybere forståelse af disse udfordringer og de systemiske ændringer, der er nødvendige for at tackle dem effektivt. Gennem besøg hos Inclusion Ghana har Lev været vidne til, hvordan eksklusion og diskrimination begrænser potentialet hos personer med intellektuelle handicap, og hvordan det at give dem lige muligheder kan føre til deres empowerment og til en generel samfundsmæssige udvikling.”

 

 Læs også:

Levs internationale arbejde - ingen skal lades i stikken

Lev har siden 1984 været aktiv i en række lande i det globale syd. Det er en forpligtigelse over for de mange mennesker med udviklingshandicap, der lever under forfærdelige forhold. Heldigvis gør det en forskel

På uventet besøg

På vej til et partnerbesøg i Rwanda bliver flyet med Levs internationale projektleder omdirigeret til Entebbe i Uganda. Det bliver starten på et møde med et af Levs ældste internationale projekter, en skole for børn og unge med handicap, som her 30 år senere lever i bedste velgående

Levs internationale projekter

Lev har siden 1984 været aktiv i en række lande i det globale syd. Det er en forpligtigelse over for de mange mennesker med udviklingshandicap der lever under forfærdelige forhold. Her kan du se hvilke projekter der er tale om

Kontordrengen - og tre andre historier fra Levs internationale arbejde

Fire lokale historier hvor Levs arbejde har gjort en forskel - fra Ghana, Myanmar og Nepal

Med små skridt fremad

Det er hårdt, men også berigende at arbejde med mennesker med udviklingshandicap i det globale syd. Det går heldigvis fremad, selv om det sker alt for langsomt. For det er stadigvæk en verden fyldt med overgreb, vold og eksklusion

KORT FORTALT


LEVS INTERNATIONALE ARBEJDE HAR BETYDNING

Lev har hjulpet mennesker med udviklingshandicap i Ghana i næsten 15 år.

Det har haft stor betydning.

Færre bliver udsat for overgreb.

Lev Magasinet 5 2023

- Birgit Kirkebæk: "Lev er heldigvis ikke nær så artige som før"
- Undskyld: Et lille ord, der gør en stor forskel
- Ildsjæl: fra leder til frivillig

 

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.