Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Levs internationale projekter

Lev har siden 1984 været aktiv i en række lande i det globale syd. Det er en forpligtigelse over for de mange mennesker med udviklingshandicap der lever under forfærdelige forhold. Her kan du se hvilke projekter Lev driver i dag

NYHED

I KENYA DRIVES FORANDRINGEN AF DATA

I Kenya samarbejder Lev med KAIH, der ligesom Lev repræsenterer mennesker med udviklingshandicap og deres familier. Lev støtter etableringen af et nyt online system, der skal gøre det muligt at samle op på alle de erfaringer, KAIH får gennem sine aktiviteter. Derudover skal systemet også være et aktiv for de lokale medlemmer, der herigennem kan følge udviklingen i deres lokalområde og bruge den opsamlede viden i arbejdet med at påvirke beslutningstagerne.

SAMMENHOLD, SOLIDARITET OG SMÅ VIRKSOMHEDER I RWANDA

I Rwanda samarbejder Lev med Collectif Tubakunde, der er den nationale paraplyorganisation for mennesker med udviklingshandicap og deres familier. Det er et større samarbejde, der blandt andet omfatter etablering af medarbejderejede virksomheder. Arbejdsfællesskaberne giver forældrene en stolthed og selvtillid til at kræve deres ret – både for dem og deres børn.

FREMTIDENS FØDERATION I MYANMAR

I Myanmar samarbejder Lev med flere handicaporganisationer, der repræsenterer mennesker med udviklingshandicap og autisme. Efter mange år under et brutalt militærdiktatur blomstrede civilsamfundet i 2011, da demokratiske reformer blev indført. Også handicapbevægelsen. I 2021 kuppede militæret den demokratiske regering, hvilket har bremset meget af den udvikling Lev og vores partnere havde håbet på. Levs samarbejde fortsætter dog, da behovet for forandring er uforandret.

MOBILISERING OG ORGANISATIONSUDVIKLING I GHANA

I Ghana har Lev samarbejdet med Inclusion Ghana i mange år med et mål om at oplyse om og fremme rettigheder for mennesker med udviklingshandicap og deres familier. Inclusion Ghana mobiliserer familier og etablerer lokale kredse. På lokalt og nationalt niveau arbejdes der med påvirkning af beslutningstagere. Alt dette for at fremme den samlede stemme for en gruppe af mennesker, som ofte bliver glemt - ikke kun af samfundet men også internt i handicapbevægelsen.

SELF-ADVOCACY I NEPAL

I Nepal samarbejder Lev med Parent Federation of Persons with Intellectual Disabilities (PFPID), der er en national paraplyorganisation for lokale forældreforeninger. I mange år har fokus været på forældre/ værge, men der er kommet større fokus på mobilisering af mennesker med udviklingshandicap med et formål om at styrke self-advocacy – altså at sikre, at det ikke kun er familier, der taler på vegne af deres familiemedlem med udviklingshandicap, men at de får mulighed for at bruge deres egen stemme, når det er muligt.

DEN GLEMTE GRUPPE AF VOKSNE MED UDVIKLINGSHANDICAP I CAMBODIA

Lev har det seneste år samarbejdet med to organisationer i Cambodia – Damnok Toek og Kampuchea Sëla Handicap. De er de eneste to organisationer i Cambodia, der arbejder med voksne med udviklingshandicap. På to bosteder trænes beboerne i at kunne klare sig selv, og flere er begyndt at komme i jobs i det omgivende samfund. Det er vigtigt med de gode eksempler, når der er stigmatisering og fordomme, som skal overkommes.

 Læs også:

Levs internationale arbejde - ingen skal lades i stikken

Lev har siden 1984 været aktiv i en række lande i det globale syd. Det er en forpligtigelse over for de mange mennesker med udviklingshandicap, der lever under forfærdelige forhold. Heldigvis gør det en forskel

På uventet besøg

På vej til et partnerbesøg i Rwanda bliver flyet med Levs internationale projektleder omdirigeret til Entebbe i Uganda. Det bliver starten på et møde med et af Levs ældste internationale projekter, en skole for børn og unge med handicap, som her 30 år senere lever i bedste velgående

Kontordrengen - og tre andre historier fra Levs internationale arbejde

Fire lokale historier hvor Levs arbejde har gjort en forskel - fra Ghana, Myanmar og Nepal

Med små skridt fremad

Det er hårdt, men også berigende at arbejde med mennesker med udviklingshandicap i det globale syd. Det går heldigvis fremad, selv om det sker alt for langsomt. For det er stadigvæk en verden fyldt med overgreb, vold og eksklusion

Fælles vision giver resultater

Høje kvalitetskrav, vejledning og konstruktiv feedback. Det er nogle af de ord, som lederen af Inclusion Ghana sætter på samarbejdet med Lev. Et af resultaterne er, at udskamningen af mennesker med udviklingshandicap er på retur.

Lev Magasinet 5 2023

- Birgit Kirkebæk: "Lev er heldigvis ikke nær så artige som før"
- Undskyld: Et lille ord, der gør en stor forskel
- Ildsjæl: fra leder til frivillig

 

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.