Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Din guide til at stemme til EU-valget!

NYHED

Den 9. juni skal danskerne til stemmeurnerne og være med til at bestemme Europas og derfor også Danmarks fremtid – også på det handicappolitiske område!

Siden 2016 har mennesker med udviklingshandicap under værgemål haft mulighed for at stemme til Europa-parlamentsvalget. Det er ikke blot en stor sejr for mennesker med udviklingshandicap, men også for demokratiet, hvor alle mennesker bør have lige ret til at stemme.

Det betyder dog ikke, at alle har lige nemt ved at stemme. Danske Handicaporganisationer, hvor Lev er medlem, har samlet nyttig information til dig – enten som borger med et udviklingshandicap eller som pårørende – der besvarer spørgsmål som:

Hvilken hjælp kan man få til at afgive sin stemme? Kan man få hjælpemidler med ind i stemmeboksen? Og hvad hvis man gerne vil stemme et andet valgsted, end det man er blevet tildelt i første omgang?

Klik her og læs Danske Handicaporganisationers guide ” Tilgængelighed til valg til Europa-parlamentet”.

Hvis du vil læse en Letlæs-artikel om, hvad EU-valget egentlig er for noget, og hvorfor det er vigtigt at stemme, så klik her.

Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF) har desuden lavet en valgvideo, hvor de tager en snak med kandidaterne om hvad de vil gøre for mennesker med udviklingshandicap. Den kan du se her

Deltag i den demokratiske debat

Ligesom alle skal have ret til at stemme, skal alle også have mulighed for at deltage i den demokratiske debat. Det gælder, uanset om man selv har et udviklingshandicap, om man er pårørende eller frivillig.  

Og vi kan lige så godt sige det helt ærligt: Det har ALDRIG været vigtigere at få sat handicapområdet på den politiske dagsorden!

Og det kan du heldigvis være med til ved at læse Danske Handicaporganisationers guide gode råd til, hvordan du kan få EU-kandidaterne til at tage handicappolitik alvorligt. 

Klik her og læs Danske Handicaporganisationers guide ”Bliv klar til Europa-parlamentsvalg 2024”.


 

Lev Magasinet 2 2024

- Portræt af Tanja og Mikkel: "Her bliver vi set, som dem vi er"
- Tema: Frivillige - Levs hjerte og sjæl
- Ny bog om pigerne på Sprogø: "Farlige fattige og vilde"

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Følg Lev på Twitter

Få politiske kommentarer samt nyheder om mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende.