Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Idræt - ikke til at komme udenom 

Nogle er helt vilde med det. Andre skal overtale sig selv til at gøre det. Vi taler om at dyrke motion.

NYHED

Det er vigtigt for alle at røre sig hver eneste dag. Og mennesker med udviklingshandicap bør have ekstra fokus på at dyrke motion.

Undersøgelser viser nemlig, at mennesker med udviklingshandicap dyrker mindre sport end gennemsnittet af danskerne.

Samtidig dør mennesker med udviklingshandicap i gennemsnit knap 20 år tidligere end resten af befolkningen. Blandt hovedårsagerne er usund livsstil og mangel på motion, som kan føre mange alvorlige livsstilssygdomme med sig.

Men vi kan heldigvis alle selv gøre meget for at kunne leve godt og leve længere. Og her spiller netop sund kost og tilstrækkelig motion en stor rolle.

Alle mennesker med udviklingshandicap bør derfor have mulighed for at kunne dyrke idræt. De praktiske og økonomiske rammer for, at det kan lade sig gøre, skal være i orden.

Men det halter gevaldigt med at leve op til det mål. Der svigter vi faktisk vores ansvar. Det fortæller idrætskonsulent Anders Dehlholm i dette tema om idræt.

Det er samtidig også vigtigt, at mennesker med udviklingshandicap får nok viden om, hvor vigtigt, det er at dyrke sport. Bedre information kan være med til at motivere en til at gå i gang med at dyrke idræt, og spændende rollemodeller kan give inspiration.

Her i temaet kan du møde to mennesker med udviklingshandicap, som for alvor har taget sporten til deres hjerter - Terkel Wennevold og Alexander Hillhouse. Terkel Wennevold var med til Special Olympics World Games i Berlin i juni, hvor han vandt en sølvmedalje i kuglestød. Alexander Hillhouse vandt både guld-, sølv- og bronzemedaljer i svømning ved Virtus Global Games i Vichy.

Måske kan Terkel og Alexander give inspiration til – mere motion!

Tema bragt i Lev magasinet 4 2023.

Læs også:

Svømning giver ham selvtilid

Alexander Hillhouse er et af Danmarks største svømmetalenter indenfor parasport. Ved Virtus Global Games i juni vandt han både guld, sølv og bronzemedaljer. At dyrke sport har gavnet ham meget, både fysisk og mentalt

Vi svigter vores børn og unge

Børn og unge med udviklingshandicap bliver styrket fysisk og psykisk, når de dyrker sport. Vi bør derfor sikre os, at de bliver sluset godt og grundigt ind i sportens verden. Men vi svigter i høj grad vores ansvar

Jeg gav den hele armen

Det var en stor bedrift og en kæmpe overraskelse, da Terkel Wennevold vandt sølvmedalje i kuglestød ved Special Olympics World Games i juni.

Lev Magasinet 4 2023

- Undskyldning: Lone er glad for en undskyldning - men...
- Gode råd: Find ud i naturen
- Levs Rådgivning: Hvem skal betale for vores datters mad?

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.