Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Svømning giver ham selvtillid

Alexander Hillhouse er et af Danmarks største svømmetalenter indenfor parasport. Ved Virtus Global Games i juni vandt han både guld, sølv og bronzemedaljer. At dyrke sport har gavnet ham meget, både fysisk og mentalt

NYHED

KORT FORTALT


ALEXANDER BLIVER GLAD AF AT SVØMME

Alexander er meget dygtig til at svømme.

Han har vundet mange medaljer.

Han bliver glad når han svømmer.

Han har fået mange venner, der også svømmer.

Af Karin Ditlevsen, Freelancejournalist. Foto: Parasport Danmark


Alexander Hillhouse var god til at svømme, allerede da han var fem år og boede i USA. Han var meget fascineret af de spækhuggere og hvaler, som han boede tæt på dengang. I dag, hvor han er 19, må han kigge langt efter de store havdyr.

Han bor i Kastrup på Amager, men han er stadig meget optaget af vand. Nu svømmer han bare i klorvand, ni gange om ugen, i svømmeklubben KVIK Kastrup. Alexander skovler ind af medaljer og slår den ene rekord efter den anden - til stor glæde for klubbens træner, Mads Maj.

Mads Maj lyser af glæde og stolthed, når han fortæller om Alexander.

”Alexander har udviklet sig helt enormt meget i de seneste par år. Både svømmeteknisk, men også mentalt,” siger Mads Maj.

Alexander er født med et udviklingshandicap. Han har autisme, og han har haft store udfordringer med at have kontakt med andre mennesker og at koncentrere sig i skolen. Han havde svært ved at lytte og sidde stille i skolen, og han kunne være et lidt forstyrrende element, når tankerne gik på langfart.

Men i dag har Alexander det meget bedre.

”Han er glad, og han er modnet, og det er helt klart sket igennem svømningen. I vandet er han lige med alle de andre,” siger Mads Maj, og peger imod de larmende kammerater i bassinet.

Alexander får den ene high five efter den anden af de andre svømmere, som passerer os, imens vi sidder og taler sammen.

Min drøm er at sætte verdensrekord

Alexander Hillhouse

Han er venlig og imødekommende. Men sådan har det ikke altid været.

”Du er blevet meget mere åben, Alexander. Du har det meget nemmere nu, når du skal tale med andre, også fremmede mennesker,” indskyder Frederik Galving.

Frederik Galving er Alexanders støtteperson og tro følgesvend igennem de sidste fire år. Frederik er 25, og han betragter næsten sig selv som en storebror for Alexander.

Frederik er også meget glad og stolt af Alexanders udvikling.

”Alexander har brug for faste rammer, og det får han her. Her ved Alexander hele tiden, hvad han skal. Han ved lige præcis hvornår, han skal svømme, og han kender dem, han skal træne med, og han ved hvornår, han kan holde pause. Han har fået disciplin og struktur, og han er blevet meget bedre til at fokusere,” fortæller Frederik Galving.

I takt med at Alexander er blevet bedre til at fokusere, er han også blevet mere ambitiøs. Nu har han et klart mål, han styrer direkte efter.

”Min drøm er at lave en verdensrekord,” siger Alexander Hillhouse.

Og det kan faktisk ske allerede næste sommer. Her vil Alexander Hillhouse efter alt at dømme stå klar sammen med de andre danske atleter, når de Paraolympiske Lege i Paris bliver afholdt i juli.

Artiklen blev bragt i Lev Magasinet 4 2023.

Læs også:

Jeg gav den hele armen

Det var en stor bedrift og en kæmpe overraskelse, da Terkel Wennevold vandt sølvmedalje i kuglestød ved Special Olympics World Games i juni.

Vi svigter vores børn og unge

Børn og unge med udviklingshandicap bliver styrket fysisk og psykisk, når de dyrker sport. Vi bør derfor sikre os, at de bliver sluset godt og grundigt ind i sportens verden. Men vi svigter i høj grad vores ansvar

Idræt - ikke til at komme udenom

Nogle er helt vilde med det. Andre skal overtale sig selv til at gøre det. Vi taler om at dyrke motion.

KORT FORTALT


ALEXANDER BLIVER GLAD AF AT SVØMME

Alexander er meget dygtig til at svømme.

Han har vundet mange medaljer.

Han bliver glad når han svømmer.

Han har fået mange venner, der også svømmer.

Lev Magasinet 4 2023

- Undskyldning: Lone er glad for en undskyldning - men...
- Gode råd: Find ud i naturen
- Levs Rådgivning: Hvem skal betale for vores datters mad?

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.